logo

Autisme-waardig

Zoveel kinderen met autisme en toch is onze omgeving er nog niet op ingesteld. Deze kinderen hebben hulp nodig, hulp in de vorm van begeleiding. Want we moeten ze leren wat sociaal zijn betekent, dat communiceren mag en dat zij niet anders zijn dan anderen in onze samenleving. Maar al te vaak gaat autisme hand in hand met twijfelen aan jezelf, je minder voelen dan een ander.

Daarom lieve mensen, is het aan ons, om onze jongere medemensen te zien als volwaardige personen. Ook zij hebben recht om behandeld te worden zoals wij zelf ook behandeld willen worden.

Laten we hier ons best voor doen, door de knieën gaan en zien hoe zij de wereld zien.

Diagnose of heelheid?

Dit stukje is geschreven door Sarah Morton, Nederlands schrijfster. Ik had het zelf niet beter kunnen omschrijven. Het geeft heel goed weer vanuit welke invalshoek Free Spirit begeleiding u van dienst kan zijn.

Van oorsprong zijn kinderen nieuwsgierig, energiek en eerlijk. Ze staan nog dicht bij de natuur en hun gevoel. Door te spelen bereiden ze zich voor op het leven. Voor zorg, liefde en aandacht zijn ze afhankelijk van anderen.
Een kind dat in de stress zit of hij wel goed genoeg is, kan zich niet vrij ontwikkelen.
Het doet van alles om veilig te zijn en de liefde van anderen te ‘verdienen.’ Dat kost veel tijd en energie, wat ten koste gaat van spelen, ervaren, dromen en… leren.

Lees meer